Menü Bezárás

Goethe nyelvvizsga-naptár 2024

A Hatos és Társa Nyelviskola örömmel folytatja jó hagyományait, és 2024-ben Goethe nyelvvizsgákat szervez Mosonmagyaróváron. A vizsgák ideális lehetőséget kínálnak azoknak, akik hitelt érdemlően szeretnék bizonyítani német nyelvtudásukat.

Miért érdemes a Goethe Zertifikat nyelvvizsgára jelentkezni?

A Goethe nyelvvizsga világszerte ismert és elismert.

  • A bizonyítvány Magyarországon egyenértékű az akkreditált nyelvvizsgákkal. Ez azt jelenti, hogy a érvényesíthetik többletpontjukat a felsőoktatási felvételi eljárásban.
  • A nemzetközi bizonyítványnak külföldi felsőoktatási intézmények és nemzetközi szervezetek között is kimagasló az elismertsége, sőt, sok esetben előírt bemeneti követelmény a Goethe nyelvvizsga.
  • Külföldi munkavállalásnál is hitelesen bizonyítja a nyelvi kompetenciákat.

A vizsgaeredmény és a bizonyítvány nagyon hamar elérhető. A javításra külön elérhető gyorsított eljárás, de a vizsga után a bizonyítvány is két héten belül a kezedben lehet.

Milyen vizsgákat kínál a Goethe?

A Goethe nyelvvizsgák szerkezete ugyan állandó, de a témát és a részleteket különböző korosztályok és vizsgázócsoportok igényeire szabták.

Az A2 Fit in Deutsch 12-15 év közötti fiataloknak szól, és főleg a vizsgázó családjáról, iskoláiról, szűkebb környezetéről és a közvetlen szükségleteit érintő dolgokról szól. A szóbeli részvizsgába csak a beszédkészség feladatok tartoznak, míg az írásbeli részvizsga méri az olvasás- és íráskészség mellett a hallásértést is.

B1, B2, C1 és C2 szinten egyedülálló módon modulárisan letehető a vizsga. Ez azt jelenti, hogy a

  • beszédkészség,
  • halláskészség,
  • íráskészség és
  • olvasáskészség

modulokat külön-külön is le lehet tenni különböző alkalmakkor, így egyszerre elég akár csak egy részkészség bemutatására felkészülni, a végén a négy bizonyítvány együtt felel meg a nemzetközileg elismert komplex nyelvvizsgának.

Ráadásul B1 és B2  szinten külön elérhető az általános, úgymond felnőtteknek szánt (16 éves kortól  ajánlott) Erwachsene vizsga, és a 12 éves kortól ajánlott B1 Jugendliche és a 15 éves kortól javasolt B2 Jugendliche vizsgafajta. Utóbbiak fiatalosabb témákon és a fiataloknak relevánsabb szituációkon keresztül mérik a nyelvi készségeket ugyanazokkal a feladattípusokkal, mint a felnőtteknek szánt vizsgák.

A Hatos segít a felkészülésben!

A Hatos és Társa Nyelviskola tapasztalt oktatói segítségével a vizsgázók egyéni vagy kiscsoportos formában, személyes jelenléti vagy online órákon is felkészülhetnek a Goethe nyelvvizsgára. Az oktatás során a jelentkezők a nyelvi kompetenciáik továbbcsiszolása mellett, a vizsga egyes feladatainak megoldásához is kapnak tippeket, trükköket.

Egy összefoglaló táblázatot a Goethe-Zertifikat különlegességeiről és a 2024-es vizsganaptárat itt találod:

További információért vagy nyelvvizsgajelentkezéshez forduljon hozzánk bizalommal!

+36 30 486 2115
movarhatos@hatos.hu

9200 Mosonmagyaróvár, Jókai utca 1.

Aktuális nyelvi képzéseinkről és nyelvvizsga-lehetőségekről friss információért, valamint érdekes nyelvi tartalmakért kövessen Minket a közösségi média felületeinken:
facebook.com/hatosmovar
instagram.com/hatosnyelviskolamovar/
tiktok.com/@hatosnyelviskola
youtube.com/@Hatos_Nyelviskola

 

 

További híreink