fbpx
Menü Bezárás

What's App?

Ha böngészted már a blogunkat, biztos emlékszel, hogy beszéltünk már arról, mennyire fontos a nyelvtanulás során, hogy te magad, milyen stílusú nyelvtanuló vagy.  Ha eddig azt gondoltad, hogy számodra nincs segítség, van egy jó hírem! DE VAN!

 

Számos letölthető applikáció segítheti a mindennapi nyelvtanulásod, anélkül, hogy megterhelőnek éreznéd a tanulást.

 

Vegyük hát sorra, melyek azok az applikációk, amelyek mindenképp megérnek egy próbát.

 

Ha nem beszélsz semmilyen idegen nyelvet, és angolul akarsz tanulni az egyértelmű befutó a Duolingo.

 

Az alkalmazás használata ingyenes, még felhasználói fiókot sem kell nyitnod hozzá. Játékos formában, képi és hanganyaggal segíti a nyelvtanulást. Segíti a szókincsfejlesztést, a nyelvtani ismeretek kibővítését is. Azt is számon tartja mennyit hány nap foglalkozol vele egyhuzamban, úgyhogy itt aztán nincs lazsálás! J

Letöltheted Androidra, iOS-re, Windows Phone-ra, Windows 10-re, de használhatod online is a böngésződből megnyitva.  Egyetlen hátránya, hogy magyar felületen, csak angolul tudsz tanulni.

 

Ha vizuális vagy auditív stílusú nyelvtanuló vagy és már beszélsz más nyelven is egy picit, próbálkozhatsz más applikációkkal is, mint például a Memrise. Szuper, szótanuló kártyák, rövid videók segítségével biztosítja a szavak memorizálását és bevésődését. Mivel az alkalmazásban nincs a tanulásnak előre leprogramozott algoritmusa (ami A-ból B-be léptetne), minden felhasználó maga tervezi meg a saját szókincsfejlesztési menetrendjét. A saját tanterved megalkotásához több mint 200 beépített modulból, és a sok millió felhasználó által létrehozott tartalmakból válogathatsz, amihez szabadon hozzáadhatod a saját leckéidet is. A haladásodat folyamatosan nyomon követi a rendszer, és bármikor tesztelheted a tudásodat. Az applikáció előnye, hogy a mindennapi szavak mellett, különleges szógyűjteményekkel is találkozhatsz, te magad is „alkotójává” válhatsz az applikációnak, ugyanakkor Androidon, iOS-en és online is elérhető, teljesen ingyen.

Társas, vagy impulzív stílusú  nyelvtanuló vagy? Egyet se félj, számodra is tudunk ajánlani két szuper alkalmazást.

Az egyik a Busuu, a kapcsolatépítő applikáció. Nagy előnye, hogy már az alkalmazás használatának kezdetekor ki kell töltened egy szintfelmérőt, amely segít eldönteni, hogy egy adott nyelvnél, milyen szintű nyelvtudással rendelkezel.  Ami viszont csúcs ennél az alkalmazásnál az az, hogy a tanulási folyamat alatt találhatsz más nyelvtanulókat, anyanyelvi beszélőket, akikkel a kiválasztott idegen nyelven a világ bármely tájáról beszélgethetszMindezek mellett, tematikus szólisták, nyelvtani magyarázatok, klasszikus leckék is elérhetők ebben az applikációban.
Az alkalmazás asztali gépen, és az okostelefonok minden verzióján elérhető ez az alkalmazás.

 

A másik a FluentU, a popkulturális nyelvtanulási applikáció. Felépítése olyan könnyen emészthető elemekre épül, mint például könnyűzenei klipek, filmelőzetesek, beszélgetések, vicces reklámok, vagy hírek, amelyek segítségével megismerkedhetsz a különböző kultúrákkal és az idegen nyelvekkel. A több ezer videó garantálja a nyelvtanulás hatékonyságát is, hiszen az összes felvételen anyanyelvi környezetben tapasztalhatod meg a nyelvhasználatot. A videófeliratokhoz tartozó szavaknak magyarázatát, példamondatait egy érintéssel azonnal elérheted.

 

Mechanikus stílusú vagy? Téged sem felejtettünk el.
Az Open language nevű alkalmazás egy kicsit klasszikusabb vonalvezetésű alkalmazás, mint a fentiek. Az Európai Referenciakeret (CEFR) tudásszintjeihez (pl. A2, B1, C2 stb.) igazított, gyakorlatias leckéket tartogat számodra. Az egyes leckék nagyon átfogóak. Egy párbeszéd feldolgozása során pl. meghallgathatod a párbeszédet, elolvashatod az egybefüggő szöveget, listába gyűjtve megkapod a dialógus szókincsét, végül pedig tesztelheted, hogy mennyire sikerült elsajátítanod a tanultakat. Az Open Language jobban fókuszál a nyelvtanra, ami akkor lehet különösen hasznos, ha nyelvvizsga, vagy érettségi előtt állsz.
Az applikáció iOS-en és Androidon is elérhető, az egyszerűbb kurzusokhoz és funkciókhoz ingyen is hozzáférsz.

Ez is érdekelhet