fbpx
Menü Bezárás

Mire vagyok képes a szint elvégzését követően?

Kezdő 1 (A1-1)

Személyemet érintő alapvető kérdéseket megértek, egyszerű utasításokat tudok kérni, és adni, megértem az egyszerű szövegeket. Tudok beszélni a napi rutinomról, ki tudok fejezni mennyiségeket, számokat, színeket, időpontokat, dátumokat. Alapvető információkat tudok kérni és adni.

 

Kezdő 2 (A1-2)

Egyszerű alapvető információkat tartalmazó nyomtatványt ki tudok tölteni. Mindennapi élethelyzetekben képes vagyok kérdéseket feltenni, és kérdésekre reagálni (pl. étteremben, vásárláskor, utazáskor). Múlt idejű eseményeket, történések el tudok mesélni.

 

Középhaladó 1 (A2-3)

Tanácsokat, instrukciókat, javaslatokat tudok megfogalmazni. Mindennapi élethelyzethez kapcsolódó információkat tudok közölni, közvetíteni. Ki tudom fejezni az érzéseimet (öröm, szomorúság). Ki tudom kérni, illetve megértem mások véleményt, ha érthetően fejezik ki magukat. Ki tudom fejezni, ha valamivel egyetértek, illetve ha valamivel nem értek egyet.

 

Középhaladó 2 (A2-4)

Megértem az anyanyelvi beszélőket, ha az információ az érdeklődési körömhöz, munkámhoz kapcsolódik. Jövőbeli terveket, álmokat, jóslatokat, feltételezéseket tudok megfogalmazni. Tudok tanácsot adni, kötelezettségeket, tiltást kifejezni.

 

Haladó 1 (B1-5)

Képes vagyok az érdeklődési körömnek megfelelő rádió- és tévéadásokat, videókat megérteni. Álláspontomat  megfelelő érvekkel alá tudom támasztani, a mondanivalómat hosszabb, összetett mondatokban is meg tudom fogalmazni.

 

Haladó 2 (B1-6)

Képes vagyok egy autentikus szöveg lényegét megérteni, hivatalos, szakmai szövegek fontos információit megérteni. Könnyen szót értek az anyanyelvi beszélőkkel, ha számomra ismerős témáról van szó. Képes vagyok saját hibáimat javítani, körülírásokat alkalmazni.

 

Középfok (B2-7-8-9)

Gondolataimat megfelelő logikai sorrendben ki tudom fejezni, kifinomult nyelvi elemket használva. Világosan és részletesen be tudok számolni általános, illetve munkámhoz, érdeklődési körömhöz kapcsolódó szakmai témákról. Képes vagyok összefoglalni mások véleményét, érvelését vagy híradások-, riportok-, dokumentum-összeállítások részleteit. Irodalmi vagy tényszerű szövegek fontos pontjait megértem.

 

Felsőfok (C1-11-12-13)

Véleményemet és gondolataimat pontosan és gördülékenyen tudom kifejezni, nem keresem a szavakat vagy kifejezéseket. Könnyedén és hatékonyan használom a nyelvet különböző társadalmi és szakmai kapcsolatokban.

SZINTFELMÉRŐ TESZTEK

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Szeretnél naprakész információkkal rendelkezni
tanfolyamainkról és a vizsgák időpontjáról?
Ha a válaszod igen, iratkozz fel hírlevelünkre!

TANULJ NÉMETÜL ONLINE!

Válaszd otthonról végezhető online német nyelvkurzusunkat és fejezd ki magad
magabiztosan idegen nyelven is!

NYELVVIZSGA-ELŐKÉSZÍTŐ

Induló/Aktuális nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamaink

LAKOSSÁGI TANFOLYAMOK

Induló/Aktuális 60 órás lakossági tanfolyamaink

KÖZELGŐ HATÁRIDŐK

INGYENES NYELVVIZSGA

Megjelent a Kormány 503/2017.(XII.29.) kormányrendelete az első sikeres nyelvvizsga vizsga díjához nyújtott támogatásról.